Bomerang

image261Som en frisk fläkt från havet, vill jag dela med mig av min skaldjurssoppa med saffransaioli som jag döpt till "Bomerang".

Börja med att förbereda aiolin och låt den stå kallt medans du gör soppan.
4 personer
1 ägggula
2 vitlöksklyftor pressade
1 nypa saffran
1tsk senap osötade
1 tsk vinäger
Salt och peppar
Mycket olja

Rör ihop ägggula, vitlök, saffran, senap och vinäger.
Tillsätt oljan i en fin stråla medans du mixar aiolin med en mixerstav eller vispar kraftigt.
Smaka av med salt och peppar.
Aiolin är klar när den har samma konsistens som majonäs.
Om den råkar bli för tjock ,späd den med vatten.

3 morötter i slantar
1 röd paprika
Paprika pulver
basilika
0.8 L buljong
1 burk krossade tomater
250g skaldjursmix
 tillsätt ev. mer räkor, det brukar va så lite i en sån påse.
Salt, peppar, socker

Fräs grönsakerna i botten på en stor kastrull i smör utan att de får färg.
Krydda med paprika och basilika.
Häll på buljong, tomater och koka upp, låt småkoka i ca. 10min.
Tillsätt skaldjuren och smaka av med salt och peppar.
Värm upp soppan, men koka inte får då blir skaldjuren sega.

Servera med saffransaioli, bröd och gärna en färsk grön ört!


Emelie fick vara försökskanin på soppan, och jag tror den gick hem för hon tog på en gång till...haha
Till soppan delade vi en flaska mousserande chardonnay och avrundade middagen med varma hjorton och glass.
Det är ju bara måndag en dag i veckan trots allt;)


Vem vill komma på middag nästa måndag??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0